default_mobilelogo

Kontakti

Gracac.info

 

U sklopu obilježavanja 175. Godina od osnivanja župe Gračac, večeras je u našoj crkvi sv. Ante Padovanskog predstavljena knjiga „Župa Gračac u Donjoj Rami“, autora fra Mate Topića. Knjiga je u izdanju župe Gračac i Svjetla riječi iz tiska izašla prošlog tjedna.

U punoj crkvi, prije početka promocije, naš župnik fra Jure Perić uputio je pozdravne riječi svima koji su došli na predstavljanje ove knjige, također, u kratkim crtama predstavio je promotore knjige: fra Ivana Šarčevića, sestru Tereziju Antunović i autora knjige, fra Matu Topića.

Svojim pjevanjem, predstavljanje knjige uljepšao je župni Zbor „Sv. Ante – Gračac“ pod vodstvom mr. Biljane Glibo.

Knjiga „Župa Gračac u Donjoj Rami“, prva je knjiga u dugogodišnjoj povijesti župe Gračac i njena je svojevrsna monografija koja je podijeljena u četiri zasebne cjeline: Povijesno-geografski okvir i način života, Župa Gračac, Naselja župe Gračac i četvrta cjelina pod nazivom Ljepote Donje Rame. Urednik knjige fra Tomislav Brković, stilski i tehnički besprijekorno je odradio svoj posao, a mnoštvo tematskih dobro posloženih starih,a li novijih fotografija daje još veću vrijednost ovoj knjizi.

Ovom knjigom, župa Gračac, ali i Donja Rama dobila je nešto što može biti izvor brojnih informacija, kao i dobra temelj za sve one koji u budućnosti budu željeli istraživati prošlost Donje Rame.

Izlaskom ove knjige, župa Gračac i Donja Rama svrstale su s onim župama koje su zbog budućnosti ostavile pisani trag o svojoj prošlosti i sadašnjosti. Uz predstavljanje knjige, večeras je bio organiziran i susret duhovnih zvanja župe Gračac. Obilježavanje 175. godina župe Gračac sutra će biti nastavljeno vanjskom proslavom sv. Ante. Sv. Misu, predvodit će i pod njom propovijedati kardinal Vinko Puljić.