Kontakti

Gracac.info

 

×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/gracacin/public_html/images/knjiga2012_
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/knjiga2012_

U sklopu obilježavanja 175. Godina od osnivanja župe Gračac, večeras je u našoj crkvi sv. Ante Padovanskog predstavljena knjiga „Župa Gračac u Donjoj Rami“, autora fra Mate Topića. Knjiga je u izdanju župe Gračac i Svjetla riječi iz tiska izašla prošlog tjedna.

U punoj crkvi, prije početka promocije, naš župnik fra Jure Perić uputio je pozdravne riječi svima koji su došli na predstavljanje ove knjige, također, u kratkim crtama predstavio je promotore knjige: fra Ivana Šarčevića, sestru Tereziju Antunović i autora knjige, fra Matu Topića.

Svojim pjevanjem, predstavljanje knjige uljepšao je župni Zbor „Sv. Ante – Gračac“ pod vodstvom mr. Biljane Glibo.

Knjiga „Župa Gračac u Donjoj Rami“, prva je knjiga u dugogodišnjoj povijesti župe Gračac i njena je svojevrsna monografija koja je podijeljena u četiri zasebne cjeline: Povijesno-geografski okvir i način života, Župa Gračac, Naselja župe Gračac i četvrta cjelina pod nazivom Ljepote Donje Rame. Urednik knjige fra Tomislav Brković, stilski i tehnički besprijekorno je odradio svoj posao, a mnoštvo tematskih dobro posloženih starih,a li novijih fotografija daje još veću vrijednost ovoj knjizi.

Ovom knjigom, župa Gračac, ali i Donja Rama dobila je nešto što može biti izvor brojnih informacija, kao i dobra temelj za sve one koji u budućnosti budu željeli istraživati prošlost Donje Rame.

Izlaskom ove knjige, župa Gračac i Donja Rama svrstale su s onim župama koje su zbog budućnosti ostavile pisani trag o svojoj prošlosti i sadašnjosti. Uz predstavljanje knjige, večeras je bio organiziran i susret duhovnih zvanja župe Gračac. Obilježavanje 175. godina župe Gračac sutra će biti nastavljeno vanjskom proslavom sv. Ante. Sv. Misu, predvodit će i pod njom propovijedati kardinal Vinko Puljić.

 

{gallery}knjiga2012_{/gallery}