Već tradicionalno, na Bijelu nedjelju (Mali Uskrs), u našoj župi tijekom svečanog misnog slavlja upriličeno je slavlje Prve svete Pričesti. Svečanu sv. Misu u 11 sati uz koncelebraciju fra Mate Topića, definitora Provincije Bosne Srebrene, predvodio je i pod njom propovijedao župnik fra Jure Perić. U prigodnoj propovijedi župnik fra Jure, između ostaloga istaknuo je značenje mira, zajedništva, ljubavi i vjernosti datim obećanjima.

Misno slavlje osim članova župnoga zbora, svojim recitacijama i čitanjem prigodnih nedjeljnih čitanja uljepšali su i sami prvopričesnici.Tijekom prinosa darova prvopričesnici su prinijeli: Bibliju, križ, svijeću i krsnu haljinu.Prije završnog blagoslova i zajedničkog fotografiranja, župnik je prvopričesnicima uputio riječi ohrabrenja te se zahvalio svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ove svečanosti.

Poslije svečanog euharistijskog slavlja uslijedilo je narodno veselje, nakon kojega su prvopričesnici u obiteljskim kućama nastavili slavlje u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.Ove godine u župi Gračac Prvu svetu Pričest primilo je jedanaestero prvopričesnika/ca i to: Ivona Drinovac, Magdalena Džalto, Valentina Šimunović, Matea Topić, Mihael Bilić, Karlo Džalto, Matej Stojanović, Dražen Šimunović, Domagoj Topić, Mihael Topić i Frano Zadro.