Kontakti

Gracac.info

 

Nakon višemjesečnih razgovora ovih dana je u radnom posjetu općini Prozor - Rama bio gosp. Drago Čuljat, osoba koja je iskazala interes za osnivanje tvrtke za proizvodnju tekstilnih proizvoda u ovoj općini.
Tijekom boravka u Prozoru - Rami, gospodin Čuljat je sa svojim suradnicima izvršio pregled pogodnih lokacija za formiranje tvornice, te izvršio ostale pripremne radnje za otvaranje proizvodnog pogona.

Kao najpogodnija lokacija utvrđena je postojeća tvornica u vlasništvu Dekorative d.o.o. Prozor - Rama, koja je smještena u Gračacu. Konkretni dogovori sa direktorom tvrtke Dekorativa privedeni su kraju, definirana je cijena i ostali uvjeti, te se uskoro može očekivati i kupoprodajni ugovor.

Investitor je Drago Čuljat, dugogodišnji menadžer u oblasti tekstila, vlasnik tvornice tekstilnih proizvoda u Garešnici i vlasnik tvornice tekstilnih proizvoda u Kiseljaku. Čuljat je osoba koja je cijeli život provela upravo u tekstilnoj branši, u svojim tvornicama već upošljava preko 250 radnika, te mu je širenje proizvodnje u BiH logičan slijed poteza, uvjetan prvenstveno potrebom da i u narednom periodu osigura svoju prisutnost na svjetskom tržištu tekstilnih proizvoda.

Tvornice u vlasništvu gospodina Čuljata proizvode po narudžbama velikih njemačkih i švicarskih robnih kuća, a proizvodi ulaze u grupu trikotaže. I roba iz buduće tvornice u Gračacu će u procentu od 90 % završavati na europskom tržištu.

Pismom namjere, danas potpisanim od strane načelnika općine Prozor - Rama, doktorom Jozom Ivančevićem, te investitorom, gospodinom Dragom Čuljatom, definirane su međusobne obveze i utvrđene aktivnosti koje će rezultirati novim, za općinu Prozor - Rama velikim i važnim zapošljavanjem. Općina se obvezala na financijsku potporu projektu sukladno svom Programu poticaja za zapošljavanje, a investitor se obvezao na upošljavanje najmanje 100 radnika iz ove općine, i to na rok od najmanje 8 godina, nabavu novih šivaćih strojeva sa ciljem što veće profitabilnosti proizvodnje i što većih plaća za uposlene.

Danas je u kino Sali u Prozoru, na zajednički poziv općine Prozor - Rama i gospodina investitora Drage Čuljata održan informativni razgovor sa zainteresiranim osobama za rad u novoj tvornici. Odziv zainteresiranih za rad bio je odličan - informativnom razgovoru pristupilo je oko 400 zainteresiranih, pretežito žena, što je pokazatelj da ovaj projekt i sa ovog stanovišta ima dobru budućnost.

Ovakav projekt je od iznimnog značenja za ovu općinu, jer je ona jedna od rijetkih općina koje dugi niz godina imaju veći broj neuposlenih od broja uposlenih, te samim tim i veliku potrebu za novim, radno intenzivnim projektima. Iznimno smo ponosni što smo investitora, gospodina Dragu Čuljata, privolili da svoje razvojne planove realizira upravo u našoj općini - rekao nam je načelnik općine Prozor - Rama, dr. Jozo Ivančević. (Prozor-Rama.org)