Gračac

www.gracac.info

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Vijesti
Vijesti

Vanjska proslava Sv. Ante Padovanskog

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 18
LošeOdlično 

Danas u našoj župi je služena sveta misa povodom vanjske proslave Sv. Ante Padovanskog.

Svečana sveta misa je služena u 11 h, koju je predvodio prof. Damir Pezer profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Tema njegova propovijedanja je "kako biti mudar" ??

Veliki dio župljana cijelog Ramskog kraja okupio se na današnjoj proslavi u nadi i molitvi i zagovoru Sv. Ante.

Riječi dobrodošlice i zahvale izrekao je naš župnik fra Jure Perić. Svečanost misnoga slavlja svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem Ane Papak.

Na kraju misnog slavlja vjernicima se obratila i predstavnica časnih sestara Družbe Kćeri Božje Ljubavi iz Sarajeva koja je progovorila o Drinskim mučenicama i njihovoj skoroj beatifikaciji.
Poslije svečane Mise uslijedilo je narodno veselje na prostoru ispred župne crkve, a u poslijepodnevnim satima upriličen je malonogometni turnir u Klekovnici.

Ažurirano Nedjelja, 19 Lipanj 2011 19:44 Više...
 

Posveta djece

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 12
LošeOdlično 

U našoj župi već tradcionalno na blagdan patrona župe se obavlja obred posvete djece.

Naša župa kako smo već objavili danas slavi blagdan sv.Ante Padovanskog. Obred posvete djece je bio večeras u 18 sati poslije misnog slavlja koje je predvodio fra Josip Jozić.
Veći dio župljana je doveo svoju djecu na posvetu. Također došlo je roditelja i djece iz drugih župa Ramskog kraja.

Crkva je bila puna djece, koji su svojom vikom i igrom slavili Boga. Poslije Svete mise braća misnici su posvetili djecu po zagovoru Sv. Ante i darovali medaljicu na kojoj je ucrtan lik Sv. Ante s Isusom u naručju.

Ažurirano Utorak, 14 Lipanj 2011 00:02 Više...
 

Proslava Sv. Ante Padovanskog u Gračacu.

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 10
LošeOdlično 

Danas crkva slavi blagdan Sv. Ante Padovanskog.

Župa Gračac slavi svog patrona i zašitnika. Svečana sveta misa je sužena u 11 h koju je predvodio fra Josip Jozić uz koncelebraciju fra Branka Malekinušić, fra Juru Perića, preč. Franju Ivandića. Današnja poruka fra Josipa za proslavu patrona Sv. Antu Padovanskog je bila ljubav, kako je prepoznati, kako je naći..

Na početku misnog slavlja naš župnik fra Jure je pozdravio župljane, braću misnike i hodočasnike štovatelje Sv. Ante. Velik broj župljana se okupio na svetoj misi u vjeri, molitvi i po zagovoru Sv. Ante da pomogne u njihovim potrebama.

Vanjska proslava patrona župe Gračac za cijeli ramski puk bit će u nedjelju 19. lipnja u 11 sati koju će predvoditi prof. fra Damir Pezer.

Ažurirano Srijeda, 15 Lipanj 2011 19:40 Više...
 

FRS u župi Gračac

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 2
LošeOdlično 

Već tradicionalno na misi uočnici proslave patrona Sv. Ante Padovanskog u Gračacu okupljaju se sva bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Ramskog kraja.

Bratstva franjevačkog svjetovnog reda se sastaju iz sljedeći  župa Rama-Šćit, Rumboci, Gračac i Doljani. Duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda Bosanskog bratstva kraljice Katarine je fra Mato Topić.

 

 

Ažurirano Nedjelja, 12 Lipanj 2011 23:41 Više...
 

Program proslave patrona župe Gračac

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 6
LošeOdlično 

Približava se proslava patrona župe Gračac. Posjetili smo župni ured i uspjeli dobiti program o proslavi koja će trajati nekoliko dana.
Naravno prije same proslave obaviti će se pripreme, trodnevnica i sveta ispovijed.

Župnik fra Jure je zamolio da se školarci ispovjede i zahvale Bogu za uspješno završenu školsku godinu.

Pozivamo cijeli ramski puk i šire da dođete da s radošću proslavimo blagdan našeg patrona i zaštitnika Svetog Antu Padovanskog.

Ažurirano Srijeda, 15 Lipanj 2011 19:31 Više...
 


Stranica 7 od 13

Uredništvo

Eko udruga „Mladi i priroda“
88443  Gračac bb, Prozor -Rama
Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza za Gračac