Gracac.info

Internet portal mjesta Gračac općina Prozor-Rama

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Vijesti
Vijesti

II. Ramski dani kulture

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 8
LošeOdlično 

Ma koliko se to nekome sviđalo ili ne, činjenica je da kultura i kulturna događanja u Rami nikad nisu bila jača strana ramske svakodnevice.

Isto tako, činjenica je da se u kulturu i sve ono što je vezano uz nju nikad nije dovoljno ulagalo niti poticalo na ozbiljniji rad, kako pojedinca tako i skupina koje djeluju na kulturnom planu.
Usprkos svemu, postoje ljudi koji već dulji niz godina rade na afirmaciji kulturnih događanja.

Među nekoliko osoba koje neumorno rade na promoviranju kulture u ramskom kraju, svakako možemo ubrojiti magistricu glazbene kulture i etnomuzikologije Biljanu Glibo, koja je svojim dosadašnjim djelovanjem pokrenula brojne stvari, ali i zadužila Ramu na kulturnom planu.

Ažurirano Nedjelja, 03 Srpanj 2011 13:00 Više...
 

VIDEO: Misa i kolo na Gračacu

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 15
LošeOdlično 

Po prvi put EKSKLUZIVNO za vas donosimo video zapise s proslave Sv. Ante na Gračacu. Klikom na opširnije moći ćete vidjeti dva video zapisa. Na prvom je ukratko prikazana misa i ugođaj koji je vladao na samoj proslavi dok na drugom video zapisu snimljeno je kolo i ganga koju izvode župljani župe Gračac. Uz mnogo dobre volje i bez financijske potpore i dalje ćemo Vas obavještavati o događajima u našem malom mjestu.

Ažurirano Ponedjeljak, 27 Lipanj 2011 20:12 Više...
 

Vanjska proslava Sv. Ante Padovanskog

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 18
LošeOdlično 

Danas u našoj župi je služena sveta misa povodom vanjske proslave Sv. Ante Padovanskog.

Svečana sveta misa je služena u 11 h, koju je predvodio prof. Damir Pezer profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Tema njegova propovijedanja je "kako biti mudar" ??

Veliki dio župljana cijelog Ramskog kraja okupio se na današnjoj proslavi u nadi i molitvi i zagovoru Sv. Ante.

Riječi dobrodošlice i zahvale izrekao je naš župnik fra Jure Perić. Svečanost misnoga slavlja svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem Ane Papak.

Na kraju misnog slavlja vjernicima se obratila i predstavnica časnih sestara Družbe Kćeri Božje Ljubavi iz Sarajeva koja je progovorila o Drinskim mučenicama i njihovoj skoroj beatifikaciji.
Poslije svečane Mise uslijedilo je narodno veselje na prostoru ispred župne crkve, a u poslijepodnevnim satima upriličen je malonogometni turnir u Klekovnici.

Ažurirano Nedjelja, 19 Lipanj 2011 19:44 Više...
 

Posveta djece

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 12
LošeOdlično 

U našoj župi već tradcionalno na blagdan patrona župe se obavlja obred posvete djece.

Naša župa kako smo već objavili danas slavi blagdan sv.Ante Padovanskog. Obred posvete djece je bio večeras u 18 sati poslije misnog slavlja koje je predvodio fra Josip Jozić.
Veći dio župljana je doveo svoju djecu na posvetu. Također došlo je roditelja i djece iz drugih župa Ramskog kraja.

Crkva je bila puna djece, koji su svojom vikom i igrom slavili Boga. Poslije Svete mise braća misnici su posvetili djecu po zagovoru Sv. Ante i darovali medaljicu na kojoj je ucrtan lik Sv. Ante s Isusom u naručju.

Ažurirano Utorak, 14 Lipanj 2011 00:02 Više...
 

Proslava Sv. Ante Padovanskog u Gračacu.

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 10
LošeOdlično 

Danas crkva slavi blagdan Sv. Ante Padovanskog.

Župa Gračac slavi svog patrona i zašitnika. Svečana sveta misa je sužena u 11 h koju je predvodio fra Josip Jozić uz koncelebraciju fra Branka Malekinušić, fra Juru Perića, preč. Franju Ivandića. Današnja poruka fra Josipa za proslavu patrona Sv. Antu Padovanskog je bila ljubav, kako je prepoznati, kako je naći..

Na početku misnog slavlja naš župnik fra Jure je pozdravio župljane, braću misnike i hodočasnike štovatelje Sv. Ante. Velik broj župljana se okupio na svetoj misi u vjeri, molitvi i po zagovoru Sv. Ante da pomogne u njihovim potrebama.

Vanjska proslava patrona župe Gračac za cijeli ramski puk bit će u nedjelju 19. lipnja u 11 sati koju će predvoditi prof. fra Damir Pezer.

Ažurirano Srijeda, 15 Lipanj 2011 19:40 Više...
 


Stranica 7 od 13

Urednica

Matea Džankić
Gračac bb,
88443  Gračac, Prozor -Rama
Bosna i Hercegovina

Email: mateadzankic25@gmail.com

Vremenska prognoza za Gračac