Gracac.info

Internet portal mjesta Gračac općina Prozor-Rama

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Vijesti
Vijesti

Polnoćka u Gračacu

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 9
LošeOdlično 

I ove godine u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Gračacu svečano je služena sveta misa polnoćka. Sama riječ polnoćka znači rođenje Isusa Krista Betlehemu.

Uz mnoštvo puka i radosno pjevanje zbora svečano smo dočekali Božić. Svetu misu je predvodio naš župnik fra Jure Perić i pomoćni vikar fra Andrija Cvitanović.

Božićna poruka fra Jure bila je "budimo bolji", odnosno učinimo da iz godine u godinu svaki Božić u nama promjeni nešto što će nas više približiti Isusu.

Crkva je bila svečano uređena, kako to i dolikuje za Božić. Njenu ljepotu činile su dva okićena bora, a u sredini velike jaslice u kojima se rodio Isus.

Svečano misno slavlje je proteklo u najboljem redu. Fra Jure je na kraju svima čestitao Božić, s porukom da ga u miru proslavimo.

 

Ažurirano Nedjelja, 26 Prosinac 2010 22:53 Više...
 

Čestitka za Božić

E-mail Ispis PDF

Na Božić slavimo rođenje Krista Gospodina, Utjelovljenu Riječ Božju, Svjetlo u tami. Bog izgovara svoje »da« ljudima, svakome čovjeku, dolazi mu ususret pun simpatije i ljubavi.

Čujemo poruku koja oduzima dah: Beskrajni, daleki Bog postaje u Isusu iz Nazareta čovjek, dijeli s nama naš život, dolazi u ovaj svijet. Nasuprot shvaćanju da se Bog Beskrajni ne može objaviti na ljudski način, već da kao Nepribliživi ostaje nedostupan i nedohvatljiv, tako dalek da ljudi njegovo ime izražavaju pojmom Riječ – nasuprot tome Ivan poručuje: dogodilo se nešto neviđeno. Ta Riječ, taj daleki Bog je postao Tijelo, ušao je u ovaj svijet u jednom čovjeku. Više Ga se ne mora tražiti u beskrajnosti svemira. Ne, sada je Bog na našoj zemlji, rođen kao ljudsko dijete. I on je iskusio život koji mi živimo: biti rođen, morati učiti, imati uspjeha i neuspjeha, osjetiti umor i neprijateljstvo i na kraju mučno umrijeti.

Svim mojim župljanima i ljudima dobre volje SRETAN  I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!!!

Ažurirano Subota, 25 Prosinac 2010 02:56
 

Što zapravo znači Božić

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 2
LošeOdlično 

Na šta prvo pomislimo kada kažemo Božić? (Budimo iskreni.) Na Isusa, jaslice, Betlehem, Tri kralja, na to koliko dugo nismo bili u crkvi, koliko dugo se nismo pomolili Bogu?

Ili, na dobro jelo i piće, pečenicu, darove, božićnice (13. plaće), neradne dane, kupovinu? Koliko uopće poznajemo povijest i bit Božića?

Predbožićno vrijeme je u svim zemljama svijeta, i onim koji taj blagdan slave, ali sve više i onim koje ispovijedaju drugu vjeru, postalo vrijeme kupovine, potrošnje. „Dođi i kupi“ postaje dominantan moto božićnih blagdana. Svake godine iznova. I sve izraženije.

Ažurirano Četvrtak, 23 Prosinac 2010 20:58 Više...
 

Održana Božićna priredba

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 6
LošeOdlično 

Danasi u Osnovnoj  školi Ivan Mažuranić održana je božićna priredba na kojoj su sudjelovali učenici naše škole od prvog do osmog razreda.

Priredba je započela u 12 sati, a voditeljica priredbe je bila učenica osmog razreda Eleonora Soldo. Program je sadržavao : recitacije, igrokaze, pjesme zbora...

Božićna priredba u našoj školi se održava svake godine, to je ujedno pozdrav završenom prvom polugodištu i čestitka za nadolazeći blagdan Božić.

Ažurirano Utorak, 21 Prosinac 2010 21:43 Više...
 

Održan Božićni koncert u Gračacu

E-mail Ispis PDF
Ocjena: / 28
LošeOdlično 

Večeras u Osnovnoj školi Ivan Mažuranić u Gračacu održan je Božićni koncert koji su organizirali mlade župljanke ovog kraja. Koncert je započeo u 18 h, a voditeljica programa bila je Ivana Ivandić. Program je sadržavao: pjesme zbora, igru i pjesmu folklora, razne  recitacije , igrokaze, te prezentaciju.

Kako smo već najavili , koncert je humanitarnog karaktera. Sakupljeni prilozi idu za liječenje oboljelog učenika Mateja Stojanović.

Cilj koncerta nije bila samo humanitarna akcija , već i da na neki način zajedno proslavimo nadolazeći najradosniji blagdan Božić.

Ažurirano Nedjelja, 19 Prosinac 2010 00:59 Više...
 


Stranica 10 od 13

Urednica

Matea Džankić
Gračac bb,
88443  Gračac, Prozor -Rama
Bosna i Hercegovina

Email: mateadzankic25@gmail.com

Vremenska prognoza za Gračac